www.pirkkojaakkola.fi- Kampaamo Pirkko Jaakkola,Helsinki, Fredrikinkatu 22.Blogi

Hiusvärien aiheuttamat reaktiot ovat yhtä harvinaisia kuin käärmeen pisto- UV-Suoja

Hiusväreistä liioiteltuja ongelmia ja ylireaktiota tai turvonneita kasvoja – UV-Hattu on kyllä tarpeen

Todella niin harvinaisia, oman kampaaja-urani kokemukseni perusteella, en ole edes kuullut. Henkilökohtaisesti urani aikana ei minulle ole sattunut ensimmäistäkään tapausta kampaamossani, eikä kukaan kampaamoni kampaajistakaan ole tuollaista kokenut. Kampaajia on ollut 18:santoistakin pitkään. Meillä on tehty aina vain parhaita tehohoitoja ja opastettu asiakkaitakin pikkutarkasti hoitamaan hiuksia kotona, samalla hiuspohja on pysynyt hyvässä kunnossa eikä ärsytystä väreistä ole tullut. Luonnonhoitoja on ollut pitkään, oikeastaan lähes aina saatavilla.
Tietenkään mitkään meidän hiusvärimme eivät ole sisältäneet vuosiin PPD:tä.
Jossain joidenkin, tietääkseni kotihiusvärejen on todettu, aiheuttaneen ihoärsytystä, mutta voihan kampaamoväreissäkin olla heikkoa tasoa, vaikka vain aniharvoin niin on hyvä, että tuollainen aine on nyt kielletty tietyin määräyksin Eu:n toimesta, joutumasta ihon kanssa tekemisiin.
– On tietenkin ihmisiä, joilla on atooppinen iho tai psoriasis tai joku muu lääketieteellisesti luokiteltu kuvaus, mutta niillä ei ole mitään tekemistä PPD:n kanssa. Allerginen voi olla kasviväreillekin.
jotkut asiakkaat ovat yliherkkiä jollekin aineosalle yleisesti, joka on heidän tiedossaan, silloin tutkimme inci listan.

– Parturi-Kampaamo Tukkatalon omistaja Johanna Ahlberg teeveessä – Paljon melua tyhjästä – Perustelematonta höpöhöpöä – Ei voi yleistää

Mutta – miksi kyseinen parturi – kampaaja Tukkatalon omistaja Johanna Ahlberg teeveessä käytti kaksia hanskoja kun levitti hiusväriä asiakkaalle, näyttäessään kuinka vaarallista hiusten värjäys heillä on? – Otsikko oli jotain näin: Myrkkyä päähän, uhmaten, hunajan nimissä. Miksi hän ei ymmärrä/ymmärtänyt vaihtaa ärsytystä aiheuttavaa myrkky-hiusväriänsä, kun hänen hiusvärinsä ovat aiheuttaneet ongelmia asiakkaille niin täytyyhän Tukkatalossa olla runsaasti omakohtaista kokemusta ja vääriä valintoja. Tälläistä tietoa ei todellakaan voi yleistää.
mm.PPD-vapaita hiusvärejä on ollut saatavilla Suomesta jo ennen tuon Myrkkyä päähän-uhmaten ohjelmansa tekoa, ammoniakittomia myös. Eikä yksin hiusväjenkään tarvitse olla syyllisiä ongelmaan. Ihmettelen todella. Hanskoilla pystytään vain ehkäisemään, ettei väri tartu kampaajan käsiin! Meillä käytetään samoja hanskoja joita sairaalatkin käyttävät. Ne eivät läpäise ainakaan väriä, eikä vettä.
– Hius värien sisällöt poikkeavat toisistaan huomattavasti myös kampaajien käyttämissä.

-Uudenaikaiset hiusvärit ovat PPD-vapaita ja ne ovat dermatologisesti testattuja ja niistä useita saa käyttää alle 16-vuotiaat-

– Uudempiin hiusväri sarjoihin on lisätty myös luonnosta peräisin olevia raaka-aineita ja sellaisia on ollut todella pitkään saatavilla. Jollaisia sarjoja on ollut meillä heti kun niitä oli saatavilla, joten ne ovat ”lempeämpiä myös hiuspohjalle.” ”Myöskään ei ole todettu hiuspojan ärsytystä” sekä Naturalmenten kasvivärejä.
– Olen tutustunut luonnonkosmetiikkaan. Kerännyt ja kuivattanut itse, moniin tarkoituksiin ja valmistanut ihovoiteita manteliöljypohjaan, sekä tehnyt parfyymeja, uuttamisesta alkaen. Tämä tieto pohjana auttaa minua pitkälle arvostamaan ja ymmärtämään valintojani kampaamoon.

Myönteistä kehitystä oli/on tapahtunut kaikilla hiusväri valmistajilla, enempi tai vähempi, on hienoa.

– Tukkatalon Johanna Ahlberg ei ole huomannut tätä erittäin myönteistä kehitystä kampaamoalalla? Luonnollisesti asiakkaita pitää osata ohjata käyttämään hiuspohjaa kunnossa pitäviä hoitoja, sekä kotona myös. Kuitenkin on taas kyse niiden valinnasta. – Kun Tukkatalo käyttää/käyttänyt ärsytystä asiakkaille aiheuttavia, myrkkyjä sisältäviä hiusvärejä, on se heidän ongelmansa, jota ei todellakaan pidä mennä yleistämään.
– Että, tästä aiheesta esim. Myrkkyjä sisältävistä hiusväristä on täytynyt olla Johanna Ahlbergin Tukkatalossa ongelma, en ihmettele, mutta, että menee teeveehen ihmettelemään kampaamossaan käyttämiään myrkky-hius värejä ja omia ongelmiaan, mutta tekemään tv- ohjelmankin, ei käy järkeen.

– Hius värien aiheuttamat reaktiot – Yhtä harvinaista kuin käärmeen pisto –

Asiakkaani ihotauteja tutkiva lääkäri tiedusteli minulta, mitä mieltä olen hiusvärien aiheuttamista reaktiosta kun niistä niin nyt puhutaan. Kerroin suoraa, suoraan kysymykseen, että ovat liioiteltuja ja hän oli samaa mieltä. Ihotauti – klinikalla tapauksia ei edes tilastoida, ovat niin harvinaisia hän jatkoi.
Ainoastaan yhden kerran kun erehdyin vaalentamaan, vaalennusaineella kulmakarvat. Kuvausmallini kasvot turposivat, kerroin lääkärille. Hän kertoikin sen johtuneen silmien ympäristön herkkyydestä, jossa on normaalia paljon voimakkaampi verenkierto.
Lääkäri-asiakkaani kertoi, että nyt suurin ongelma on lisääntyvä melanooma ja sitä vastaan pitäisi suojautua UV-hatulla, ja etenkin harva hiuksiset ovat alttiimpia ja miehillä nenä on jostain syystä altis. Voisiko syynä olla miesten vähättely UV- kertoimilta.
UV-hattuja saa hyvin varustetuista ulkoiluvarusteita myyvistä liikkeistä.

Miksi tällä  kyseisellä parturi-kampaajalla on pakonomainen tarve käyttää vaarallisiksi toteamiaan hius -värejä liikkeessään, kuin joskus muinoin.

-Jatkuvasti toistuva hiusten värjäys-

Jos värjää jatkuvasti viikoittain tai useamman kerran kuussa tottakai hiuspohja silloin ärsyyntyy, etenkin jos se on kuiva tai ohut tai hoitamaton tai väärin hoidettu.
– Se ei kuitenkaan ole sama, kuin olisi hiusväreille herkistyminen tai allergisoitunen.
– Mutta voihan jatkuvasti toistettu värjäys lopulta johtaa tilanteeseen, ettei hiusväriä voi enää käyttää, koska iho alkaa puolustautumaan, oireineen. Voi hyvin olla, että kotivärejäkin käytetään enempi, koska värikkäiden värien haalistuminen näkyy nopeammin.
– Empä ihmettelisi, myös turpoamaan.

– Meillä – Muissa kampaamoissa on toisin –

Sillä tämä tv-ohjelma ei ollut todellakaan totuus hiusten värjäyksestä muissa kampaamoissa. Myönteinen kehitys hius-väririntamalla on jäänyt huomaamatta ko. kampaajalta. Myönteistä kehitystä on tapahtunut todella paljon ammattilaisten hiusväreissä. On tullut uusia värisarjoja, joissa on uutta innovaatiota. Luontoperäisiä raaka-aineita, jotka hoitavat/suojelevat hiuspohjaa värjäyksen aikana.

Hiusväreihin on yhdistetty ekologisia, luontoperäisiä raaka-aineita ja niillä on suuri  merkitys kun ne tulevat värin valmistajilta itseltään, jolloin niiden toimivuus on taattu ja tarkoituksen mukainen, sekä valikoima laaja.

Kasvivärejen ja hedelmävärejen valikoima on suppea, kuten Pirkko Jaakkolan sivuilla kerrotaan. Mutta, kyllä kymmenkunta perus-väreistä saa luotua itselleen uusia reseptejä.
Itse en lähtisi sekoittelemaan kasviväreihin mitään muita värejä tai muitakaan värejä keskenään tai vaalennusainetta. Kemia ei ole niin yksinkertaista.
– Käy lukemassa hiusväreistä  >>> Hiusten värjäys

– Ei lisälämpöä – jos haluat hiuksiesi säilyvän terveinä ja eheinä, sekä hiuspohjasi –

Kävin katselemassa netistä Tukkatalon Johanna Ahlbergin touhuja, sekä tutustuin Eko- kampaamojen sivuihin keräsin myös tietoa muulla tavoin.

– Tukkatalon Johanna Ahlberg markkinoi itseään voimakkaasti EKO-Kampaamon – atmosfäärdillä, mutta vannoo ammoniakin nimeen blogissaan – Se on viherpesua ja asiakkaiden arvostuksen puutetta ja huijausta–

Oikeat Eko-kampaamot tekevät värjäykset pelkästään kasviväreillä vai tekevätkö? Ainakin muutama sellainen, eettinen Helsingin alueella on.
Onko viherpesu yleistäkin Eko-kampaamoilla. Jos on, on se harhaanjohtavaa markkinointia kuluttajille.
Tukkatalo ei tee värjäyksiään pelkästään kasviväreillä, kuten Eko-Sertifioidulla Eko-kampaamolla on vaatimus. Vai onko Tukkatalo menettänyt sertifikaatin kyltin.
Jos Eko-kampaajat yhdistykseen hyväksytään ko.kaltaisia yrittäjiä. Ainakin tänään oli Espoon -Salonki merkitty ekokampaamona, yrittäjä luetteloon. Vaikuttaa paremminkinkin markkinointi yhteisöltä tässä vaiheessa, näillä tiedoilla jos jäsenyys periaatteet ovat vapaita sooloilulle.
– Muissakin kampaamoissa tehdään turve ja savi-hoitoja, sekä intialaista päänhierontaa, myös kasvivärjäyksiä niin mitä jää!

Otin myös pari päivää sitten kuvakaappauksen Johanna Ahlbergin -Tukkatalon sivulta. Tämä on joku markkinointikirjoitus-kuvakaappaus jostain muualta,oliko Vantaan sanomat.
– Sivuilla: (Tukkatalon www-sivuilla mainittiin väreistä Elumen ja muut hellävaraisemmat(Id-ammoniakki-värikö?), mutta Elumen ei ole kasviväri ja sitten mainittiin Tanskalainen systeemi. Mitään värejen sisällöstä ei ollut kerrottu, paitsi muita hellävataisia)
(5/8 – Jatkan nyt. Tänään Tanskalaista systeemiä ei enää edes mainita www-sivuilla ja tilalle on tullut kasvivärit ja pitkä kirjoitus niistä. Sekä hellävaraisempi vaalennus?) Mitäs se minulle kuuluu, saahan jokainen kokki muuttaa mieltään resepteistään niin usein kuin haluaa. Edelleenkään ei ”eko-kampaamon periaatteet” täyty. On vaan kovasti ristiriidassa blogiensa kanssa. Ehkä nekin on poistettu?!
– Viherpesu kuitenkin tapahtui jo.
Tanskalaisessa systeemissä vähän kaikkia värejä voi sekoitella keskenään, myös luomua, sekä vaalennusaineita, luin muualta, joka heillä on yksin Suomessa.(jotenkin tuo ”lempeämpi, turvallisempi tai oliko se hellävaraisempi” kuulostaa turhan tutulta, etenkin tässä yhteydessä.

– Etenkin kun Ahlberg valitti TUKESILLE yhdessä Kemikaalikimara/Nystenin kanssa, etten olisi moisia ilmaisuja saanut  käyttää värjäysteni yhteydessä –

Sillä se on kuluttajan harhaanjohtamista kun laatu hiusvärissä paranee, vaikka on kyse maahantuojan käännettyä tekstiä värejeni valmistajalta, kuten kaikki muukin teksti väri ja hoitosivuillani….jatkuu huomenna….

– Nyt Johanna Ahlbrg Tukkatalo tekee ”hellävaraisempia” vaalennuksia, vaikka kaikki vaalennukset ovat kaikkein vahvimpia käsittelyjä kampaamoissa.Tietää jokainen kampaaja.

Tukkatalo kampaamo johanna AHLBERG

Tukkatalo kampaamo johanna AHLBERG

Ihmettelen ammoniakkia, sehän on liuotin, jota pitäisi hengittääkin suojan läpi ja ilmeisesti Tukkatalo käyttää ainakin ID-VÄRIÄ, jossa sitä on. Tässä vielä pari kuva-kaappausta, joten ei jää arvailujen varaan. Asiakkaille kannattaisi olla avoin ja kertoa www-sivuillaan, ettei ole EKO-kampaamo ja on syyllistynyt viherpesuun. Etenkin kun markkinoi itseään Eko-kampaajana.

Tukkatalo kampaamo

Tukkatalo kampaamo

Tukkatalo kampaamo,Ekokampaaja Johanna Ahlberg vannoo ammoniakin nimeen ja turvallisuuteen...

Tukkatalo kampaamo,Ekokampaaja Johanna Ahlberg vannoo ammoniakin nimeen ja turvallisuuteen…

– Ei voi edellyttää asiakkailta, että joutuvat lukemaan totuuden jostain netistä tai Blogista

Voisi ihan suoraa kertoa, miten asiat ovat, eikä huijata. Tässäkin yläpuolella lukee Olen Ekokampaaja…selvää viherpesua, pahempaa. Sillä myöskään pelkkä EKO-kampaaja koulutus ei tee kampaamosta eko-kampaamoa.

Tukkatalo kampaamo, Johanna Ahlberg.2

Tukkatalo kampaamo, Johanna Ahlberg.2

-Korkeaa laatua-

– Toisin ajattelevat kampaajat haluamme edistää asiakkaidemme, toistemme ja itsemme terveyttä sekä mielihyvää. Emmekä halua käyttää terveysriskejä aiheuttavia tuotteita ammatissamme, sillä tehokkaampia on hellävaraisemmissa tuotteissa. Allergia-vapaita nekään eivät ole, luomu-ruoka tai mikään. Maahantuojat –  Sertifioidut ekologiset tuotteet ovat tulevaisuus, niitä on vielä aika vähän tarjolla. On kuitenkin niin paljon, että voi palvella asiakkaita rinnalla 100 – prosenttisesti aidoilla luonnonhoidoilla sekä luomu-kasvi väreillä.
Tästä pääset lukemaan Ekolooginen sivua >>> Ekologinen

Olen yksi perustaja-jäsen – Hiushoitajat ry.

– Kirjoittanut Pirkko Jaakkola –