www.pirkkojaakkola.fi-PirkkojJaakkola,Kampaamo

Hiusten vesipesu – Miksei hiukset puhdistu vesipesulla / Miksi saippua keksittiin?

Hiusten Vesipesu

Blogi-Vesipesu

Hiusten vesipesu – Miksei hiukset puhdistu vesipesulla / Miksi saippua keksittiin,www.pirkkojaakkola.fi-Kampaamo,Pirkko Jaakkola,Helsinki,Fredrikinkatu22

Vesi on hieno elementti – Sanotanta, ”Vesi vanhin voitehista” pitää varmasti paikkansa – Vesimaisema on kaunis ja veden äänet – Vedestä voi valmistaa ihania kylpyjä, mutta hiukset eivät puhdistu vesipesulla, eikä hiuspohja.

Hiukset eivät puhdistu pelkällä vedellä, eikä hiuspohja.

Mistähän vesipesuvillitys on lähtenyt liikkeelle en tiedä. Sitä ovat alkaneet käyttää suuret määrät ihmisiä.

Vesipesu on muka tapa suojella itseään kemikaalimyrkyiltä, ja niinhän siinä käykin, mutta tilalle tulee uusi ongelma, kuona, jota vesi ei pysty yksin hajottamaan ja lisääntyvä bakteerikanta lymyää, eltaantuneessa hiuspohjassa hajuineen. Hiuksista tulee kiillottomat ja littaantuneen näköiset, eivätkä ne taivu. Nyt enää ei tarvitse pestä hiuksia synteettisiä kemikaaleja sisältävillä shampoilla. Saatavilla on korkealaatuisia egoloogisia luomu shampoita ja hoitoaineita, joita saa jo joistakin kampaamoista ja niitä voi valita oman hiuslaadun ja hiuspohjan tarpeen mukaan, asiantuntevan kampaajan opastuksella.

Kuona takertuu ja pinttyy hiusiin

Pitkäaikaisen vesipesun seurauksena kuona pinttyy hiuksiin ja se voi olla niin kiinteää, ettei joskus edes hiusväri läpäise sen tekemää kalvoa hiuksen pinnassa, eikä hiusväri tartu suunnitellusti kaikkein pahimmissa tapauksissa. Mikä sitten onkaan tilanne hiuspohjassa, voit vain kuvitella. Siellä on kerrostunutta jätettä.

Mitä ja miksi hiuspohjassa ja hiuksissa  on jätteitä ja mitä se on

Hiuspohjassa hiuksen juuressa on talirauhanen ja hikirauhanen, joita on valtava määrä, jotka tuottavat elimistöstämme poistuvaa kuonaa hiuspohjaan ja hiuksiin. Se näkyy hiusten luonnollisena likaisuutena päivittäin. Tietenkin ilmasta tulevat saasteet tarttuvat myös hiuksiin.
Miksiköhän saippua keksittiin, sille oli varmasti tarvetta. Kyllä esi-isämme ovat olleet viisaita. He varmasti jo halusivat tuoksua hiukan paremmalle kuin pelkällä vedellä saa pestyä. Ja etenkin kuona takertuu hiuksiin. AINOASTAAN shampoo tai saippua pystyy hajottamaan kuonan, jota hiuspohjasta erittyy.

Nyt voit unohtaa vesipesun! Sillä saatavilla on ekoloogisia  orgaanisia raaka-aineita sisältäviä pesu ja hoitoaineita

Eteerisiä öljyjä sisältävillä syväpuhdistavilla hoidoilla saa puhdistettua hiuspohjan ja hiukset hellävaraisesti ja suosittelen muutenkin, silloin tällöin, jos hiusten kiilto on hävinnyt. Esim. jos käyttää paljon styling tuotteita hiuksissa täytyy hiukset pestä päivittäin.Hiukset täytyy pestä muutaman kerran viikossa vähintään. Oikea suositus on päivittäin.

Tee näin

Hiusten pesuun ja hoitoon, sekä värjäykseen löydät oikean konseptin seuraavien linkkejen alta. Eikä huolenhäivää, sillä ne toimivat. Tulet vain asiakkaaksi ja saat yksilölliset neuvot.

>>> Ekologinen

>>> Hiusten hoito

>>> Hiusten värjäys

– Kirjoittanut Pirkko Jaakkola.