Blogi-Vesipesu

Hiusten vesipesu ?

Hiusten vesipesu – Miksei hiukset puhdistu vesipesulla / Miksi saippua keksittiin?

Vesi on hieno elementti – Sanotanta, ”Vesi vanhin voitehista” pitää varmasti paikkansa – Vesimaisema on kaunis ja veden äänet – Vedestä voi valmistaa ihania kylpyjä. Mutta hiukset puhdistu vedellä, eikä hiuspohja.

Mistähän vesipesuvillitys on lähtenyt liikkeelle en tiedä. Sitä ovat alkaneet käyttää suuret määrät ihmisiä.

Vesipesu on muka tapa suojella itseään kemikaalimyrkyiltä, ja niinhän siinä käykin, mutta tilalle tulee uusi ongelma, kuona, jota vesi ei pysty yksin hajottamaan ja lisääntyvä bakteerikanta lymyää, eltaantuneessa hiuspohjassa hajuineen. Hiuksista tulee kiillottomat ja littaantuneen näköiset, eivätkä ne taivu. Nyt enää ei tarvitse pestä hiuksia synteettisiä kemikaaleja sisältävillä shampoilla. Saatavilla on korkealaatuisia egoloogisia luomu shampoita ja hoitoaineita.

Pitkäaikaisen vesipesun seurauksena kuona pinttyy hiuksiin ja se voi olla niin kiinteää, ettei joskus edes hiusväri läpäise sen tekemää kalvoa hiuksen pinnassa, eikä hiusväri tartu suunnitellusti kaikkein pahimmissa tapauksissa.

Hiuspohjassa hiuksen juuressa on talirauhanen ja hikirauhanen, joita on valtava määrä, jotka tuottavat elimistöstämme poistuvaa kuonaa hiuspohjaan ja hiuksiin. Se näkyy hiusten luonnollisena likaisuutena päivittäin.Tietenkin ilmasta tulevat saasteet tarttuvat myös hiuksiin.
Miksiköhän saippua keksittiin, sille oli varmasti tarvetta. Kyllä esi-isämme ovat olleet viisaita. He varmasti jo halusivat tuoksua hiukan paremmalle kuin pelkällä vedellä saa pestyä. Ja etenkin kuona takertuu hiuksiin.AINOASTAAN shampoo tai saippua pystyy hajottamaan kuonan, jota hiuspohjasta erittyy.
Eteerisiä öljyjä sisältävillä syväpuhdistavilla hoidoilla saa puhdistettua hiuspohjan ja hiukset hellävaraisesti ja suosittelen muutenkin, silloin tällöin, jos hiusten kiilto on hävinnyt. Esim. jos käyttää paljon voimakkaita tuotteita hiuksissa. Hiukset täytyy pestä muutaman kerran viikossa vähintään. Oikea suositus on päivittäin.

– Kirjoittanut Pirkko Jaakkola.