Pirkko Jaakkola

Puhelin: 09 – 171 452

PIRKKO JAAKKOLA
Fredrikinkatu 22
00120 Helsinki

Näytä kartalla


 
Ekologinen

Mitä on ekologinen ja eteeriset öljyt hiuskosmetiikassa?

Kampaamossa käytämme mahdollisimman ekologisiksi määriteltyjä kasviperäisiä hiustuotteita ja voimmekin tarjota asiakkaillemme 100% aitoa ekologista luomuviljeltyä luonnonkosmetiikkaa, joka sisältää aitoja eteerisiä öljyjä.
Valmistuksen ja kasvatuksen prosessointi on tarkkaan määritelty ulkopuoliselta taholta jo maaperästä alkaen.

Naturalmente tuotteet hiusten ja hiuspohjan ongelmiin.

Italialainen, Eco Bio Cosmetics Certification ICEA valvoo meillä kampaamossa käytettävän Nauralamente – sarjan valmistusta.
Voimmekin suositella korkeinta laatua vaativille Asiakkailemme aitoa ekologista luomukosmetiikkaa ja puhtaita luomukasvatetuista kasveista peräisin olevia eteerisiä öljyjä sisältäviä ekologisia hiustuotteita, joiden eteeriset öljyt ovat uutettu biologisesti viljellyistä kasveista.
Ekologinen tasapaino on järkkynyt epäpuhtauksista ja tarvitsemme biologisia, valvottuja viljelymuotoja yhä enempi, varmistaaksemme hiustuotteiden sisällön aitouden ja puhtauden.

Naturalmente

-100% Kasvipohjainen koostumus
-100% puhtaat kasviuutteet ja eteeriset öljyt
-Ei sisällä synteettisiä hajusteita, säilöntäaineitaeikä barabeeneja
-Ei sisällä DEA,formaldehydiä eikä SLS
-EI väriaineta, alkoholia tai silikoneja
-EDTA-vapaa koostumus
-Pakkaus on valmistettu maaissista ja on 100% luonnossa bio-hajoava (paitsi korkki)
-Eco Bio Cosmetics Certification icea
-Valmistusmaa Italia

Biodynaaminen Naturalmente

Italialainen Naturalmente on biodynaaminen ja orgaaninen tuotesarja, joka perustuu puhtaisiin kasvipohjaisiin öljyihin ja uutteisiin. Kasvit on aina viljelty ja uutteet tuotettu alkuperämaassa käyttäen orgaanisia, biodynaamisia ja välittömiä viljelymuotoja.Naturalmente on valmistajana sitoutunut uusiutuvan energian käyttöön, tehtaan käyttämä sähkö tuotetaan joko Tuscanin alueella sijaitsevalla Lardarellon geotermisellä voimalalla tai saman alueen Pontederan tuulivoimalla. Ei eläinperäisiä, aineosia, ei synteettisiä hajusteita.

Sertifikaatti ja hiuskosmetiikka

Ekologinen-Kampaamo-Pirkko-Jaakkola-Hiusmuotoilu-

Italialainen, Eco Bio Cosmetics Certification ICEA valvoo meillä kampaamossa käytettävän Nauralamente – sarjan valmistusta.
NATURALMENTE sisältää 100 prosenttisia orgaanisia öljyjä.
Kampaamo Pirkko Jaakkola Helsinki Keskusta
Katso Hiusten hoito


Ekologinen hiustenhoito tai – hiusten värjäys
Mitä se mahtaakaan tarkoittaa. Tässä aiheesta selvennystä, joka on varmasti tarpeen.

Luomu

Kuluttajalle tarjotaan myös ekoa, luomua, orgaanista, luontoperäistä, natuturaa, biologista hiustenhoitoa tai -värjäystä, jolloin hän on varmasti ymmällään ja vaikean valinnan edessä eikä useinkaan pysty näitä käytettyjä termejä toisistaan erottamaan, tarjonnan mittavassa viidakossa.

Aitoa luomua vai ei

Kysymystä aiheellisesti herättää: -Onko tuote valvottua hiuskosmetiikkaa ja mikä on tuotteen luontoperäisyyden tai kampaamon käyttämien tuotteiden luontoperäisyyden aste?
Mistä niiden raaka-aineet ovat kotoisin. Kasvuympäristö on tässä tärkeä. Raaka-aineiden säilytys ja valmistusprosessi vaikuttavat merkittävästi tuotteen laatuun. Kampaamon palveluissa tämä olisi tärkeää tietoa. Tälläistä tietoa ei kuitenkaan voi virallistaa -luomuksi, jollei valmistus ole valvottua, silloin mennään mututuntumalla.

Miten valitset luomutuotteen

100 prosenttinen luomu vai orgaanisia raaka-aineita osittain sisältävä tuote.
Tuotesarjalle myönnetty sertfikaatti voi olla raaka-aineiden alkuperästä johtuen myös eritasoinen laadultaan, ja luomuperäinen raaka-aine voi koskea vain osaa tuotteen sisällöstä. Onkin syytä tarkastaa aina tuotteen sisältämät aineet ”inci –selosteesta” (ingredients (UK)). Eniten raaka-ainetta sisällyksessä on merkitty inci-listassa korkeimmalle, joka on tuotteen tai pakkauksen selosteessa.

Sertifioitu eli valvottu

Luonnonkosmetiikan sertifiointi ja laatumerkinnät hiustuotteissa vaihtelevat maasta toiseen. Käytössä ovat mm. italialaiset, Eco Bio Cosmetics Certification ICEA ja Bio Eco Cosmesi, saksalaiset BDIH ja NaTrue, ranskalaiset Cosmebio ja Nature&Progress, brittiläinen Organic Standard ja yhdysvaltalainen USDA Organi.

Yhtenäinen käytäntö helpottaisi kuluttajaa tässä merkkiviidakossa.
EU:n jäsenmaissa onkin ollut tarkoitus siirtyä yhteiseen sertifiointiin ja yhteiseen Cosmos-merkintään. Vielä siihen ei ole päästy, koska kaupalliset yhteisöt kilpailevat toistensa kanssa pätevöintitodistustuksistaan. Saattaa olla suorastaan mahdotonta asettaa valvonta yhteen yhteiseen merkintämenettelyyn.
Ainoastaan hiustuotteen sertifiointi ja tuotteen sisältämät sertifioidut luonnon raaka-aineet näyttäisivät olevan kuluttajan kannalta täysin luotettavia, eikä metsästä tai pelloilta kerätyt raaka-aineet, jollei niistä ole esitettävissä tutkittua tietoa, jolloin mm niiden allergiareaktioista olisi parempaa tietoa.

Sertifioinnin valvontaan kuuluvat
– maaperän ja kasvin viljelytavan sertifiointi
– valvonta raaka-ainetoimittajan luona
– jalostusprosessin hyväksyminen
– säilytys- ja varastointiolosuhteet (entä kuljetus? sillä meillä voi olla kriittinen pakkasella?)
– kyselylomakkeet tavaran toimittajalle, ja todistukset
– raaka-aineen jäljitettävyys (yllätystarkastukset, määrien ja karanteenialueiden valvonta)
– valvonta raaka-aineen jalostajan luona
– koostumuksen valvonta, ja luomu- ja luonnontuoteprosenttien laskeminen
– pakkauksen ja kaikkien raaka-aineiden hyväksyminen (kierrätettävyys)
– tiedotuksen valvonta, ja tekstien (pakkaus, etiketti, tiedotus) hyväksyminen

Laatinut ja kirjoittanut: Pirkko Jaakkola